Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας διώκονται υπερήλικας πατέρας και ο γιος

Ο 87χρονος πατέρας και 41χρονος γιος, είανι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην Πατρών-Πύργου, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης Νομοθεσίας περί όπλων και παράβαση Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, επειδή στα Λεχαινά, ο 41χρονος πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, έναν συνομήλικο συγγενή του, χωρίς να τον πλήξει.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη, ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών στην οικία τους στα Λεχαινά.

Στην αστυνομική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

"Οι δράστες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ο 83χρονος εξερχόμενος της οικίας του, έδωσε το όπλο του, στον 41χρονο γιο του, προτρέποντας τον να πυροβολήσει τους αστυνομικούς οι οποίοι  απομακρύνθηκαν προσωρινά από την οικία.

Την επόμενη μέρα (16-12-2014), το πρωί, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους και κινήθηκαν την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου με κατεύθυνση προς την Πάτρα. Οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το χώρο ακολούθησαν τους δράστες και κατάφεραν να τους συλλάβουν με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, στα Σαγαίικα Αχαΐας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών στα Λεχαινά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

•       ένα κυνηγετικό όπλο οπλισμένο με δύο φυσίγγια

•       Εννέα φυσίγγια,

•       Ένα κάλυκα,

•       Έξι ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας."