Μεσολόγγι: Ποιοι και γιατί ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου

Εχει βαρύνει το κλίμα τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου μετά το επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Κώστα Λύρου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, περιστατικό για το οποίο έγιναν μηνύσεις κατά του δημάρχου.

Μάλιστα, ο Συνδυασμός «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου», έφτασε σε σημείο να ζητήσει την παραίτηση του δημάρχου στα μισά της θητείας του.

«Εχουν περάσει δύο από τότε που εξουσιοδοτήθηκε να ασκήσει διοίκηση και τα προβλήματα του δήμου αντί να μπαίνουν σε σειρά, διογκώνονται» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την συμπεριφορά του δημάρχου Μεσολογγίου σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο δήμο και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του.

Σημειώνουν ακόμη ότι το κλίμα έντασης και αντιπαλότητας που καλλιεργείται από πλευράς της δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων του δήμου, όχι μόνο δεν επιλύει κανένα από τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά απεναντίας την χειροτερεύει σε βάρος όλων.

Ο επικεφαλής του ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ, Τάκης Κοτσόργιος, έκανε δημόσια πρόταση για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για να ζητηθεί η παραίτηση του δημάρχου Μεσολογγίου με αφορμή μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις αιτίες την αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών αλλά σε ζητήματα του κάμπου των Οινιαδών.

Από την πλευρά τους έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεσολογγίου καλούν τη δημοτική αρχή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος, τρίωρη στάση εργασίας ως διαμαρτυρία για τα διαλαμβανόμενα στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και συμπαράσταση στα μέλη του Σωματείου που βάλλονται από τις συμπεριφορές της δημοτικής αρχής προκηρύσσει την ερχόμενη Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.