Μαθητές της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας ξεναγήθηκαν στο "Κτίριο Χρυσόγελου, κέντρο πολιτισμού και τέχνης" της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τον ιδιαίτερο χώρο του κτιρίου «Χρυσόγελου» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου και του Γυμνασίου Παραβόλας.

Στον χώρο του ιστορικού κτιρίου όπου φιλοξενούνται έργα τέχνης, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν μια βιωματική προσέγγιση των έργων έτσι ώστε να μπορέσουν να «ανακαλύψουν» έργα τέχνης και καλλιτεχνικά ρεύματα διαφόρων εποχών, αναλύοντας τη δομή και σύνθεσή τους και δημιουργώντας μια γέφυρα συναισθημάτων, που θα τους εμπνεύσει στο αυτόνομο εικαστικό παιχνίδι.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον άγνωστο και πολλές φορές ακατανόητο αλλά γοητευτικό κόσμο της τέχνης που έγινε αφορμή να ενεργοποιήσουν τα δικά τους συναισθήματα, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητά τους.

Το Νεοκλασικό κτίριο «Χρυσόγελου» δίνει την δυνατότητα όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε κάθε πολίτη κάθε ηλικίας να έρθει σε επαφή με το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, γεγονός που αποτελεί σκοπό και όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Οκτώβριο