Μία ώρα πιο σύντομα η διαδρομή Πάτρα - Ιωάννινα μέσω Ιονίας

Το 70% του έργου της Ιονίας οδού έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες. Στα εργοτάξια εργάζονται περισσότερα από 1.900 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.478.

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραστικά και η διαδρομή Πάτρα - Θεσσαλονίκη που πλέον στο σύνολό της θα γίνεται σε εθνική οδό.

Η απόσταση Αντιρρίου = Ιωαννάινων επίσης θα είναι μικρότερη κατα 26 χιλιόμετρα, αφού το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.