Κύκλωμα μεταφέρει εν πλω Τούρκους αντικαθεστωτικούς προς την Ευρώπη μέσω Ηλείας

Η Ηλεία και νησιά του Ιονίου είναι πλέον τόπος μετακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη. Περόσφατα απέτρεψαν Λιμενικοί απόλου από τη Λευκάδα με προορισμό την Ιταλία του υπό σημαία Γαλλίας ιστιοπλοϊκού «La Victoire», στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 36 αλλοδαποί. Οι περισσότεροι ήταν μετανάστες από την Τουρκία. 

Άλλο περιστατικό είχαμε όταν το σκάφος «Nemo», που απέπλευσε στις αρχές του μηνός από τις ακτές της Ηλείας, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης νότια της Ζακύνθου, κοντά στην παραλία Κερί. Στο αλιευτικό επέβαιναν 65 μετανάστες, που είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους μερικές ώρες νωρίτερα από την πλατεία Ομονοίας. 

Στα στελέχη του Λιμενικού στο Κατάκολο και σε δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι είναι αντικαθεστωτικοί, διωκόμενοι από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ άλλοι δήλωσαν μαχητές της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PKK. H υπόθεση έθεσε σε συναγερμό την ΕΥΠ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προκάλεσε την αντίδραση και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στη χώρα.