Κτηματολόγιο – Ηλεία: Πληθώρα λαθών και «σιωπηρή» παράταση

Σιωπηρή παράταση μέχρι το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου πήρε η διαδικασία επανεξέτασης των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο της ΠΕ Ηλείας.

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία της προανάρτησης έληξε επισήμως χθες Πέμπτη 2/02/2022, ο διαρκώς αυξανόμενος όγκος των αιτήσεων για την επανεξέταση των στοιχείων οδήγησε την κοινοπραξία στην χρονική επέκταση της προανάρτησης μέσω της διαδικασίας της «εμπρόθεσμης προσέλευσης».

Οι αιτήσεις για τη διόρθωση των στοιχείων από τους ενδιαφερόμενους θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα διόρθωσης των λαθών σε μεταγενέστερο χρόνο με προγραμματισμένο ραντεβού χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμοι.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη, καθόσον για το ζήτημα αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας είχε τονίσει την ανάγκη παράτασης της σχετικής προθεσμίας.

Διατύπωσε, ωστόσο, εκ νέου τις επιφυλάξεις του κατά πόσον το χρονικό διάστημα της παράτασης που δόθηκε θα αποδειχθεί επαρκές δεδομένου του μεγάλου αριθμού σφαλμάτων που έχουν εντοπιστεί.

Επιπροσθέτως «υπάρχουν οι εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί και για το συγκεκριμένο ζήτημα και η εξέταση των οποίων από τις αρμόδιες επιτροπές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», αναφέρει ο κ. Δημητρουλόπουλος.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΔΣΗ εκτίμησε ότι ίσως χρειαστεί να δοθεί και περαιτέρω παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προανάρτησης.

Σημειώνεται τέλος ότι η δυνατότητα οριστικοποίησης ραντεβού εμπρόθεσμης προσέλευσης θα είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www.ktima2016.gr/index.php/home/programmatismos-rantevou-hleias για όλο το διάστημα έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022.