ΚΚΕ: Να λειτουργήσει η χειρουργική Αιγίου

Την επαναλειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό ζητούν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος και Παπαναστάσης. Αναφέρουν σχετικά: 

 "... Τη στιγμή που τα νοσοκομεία του νομού μετατρέπονται σε μονοθεματικά για άλλη μια φορά την τελευταία τριετία και που μειώνεται η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων, το νοσοκομείο του Αιγίου υπολειτουργεί σε βάρος των αναγκών των κατοίκων της Αιγιαλείας και του προσωπικού του, το οποίο εργάζεται με εξουθενωτικά ωράρια.

Τελευταία εξέλιξη η αναστολή της τακτικής λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής λόγω έλλειψης προσωπικού, μιας και έχουν απομείνει 4 ιατροί ειδικευμένοι -εκ των οποίων ο ένας εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου που λήγει σε λίγους μήνες- χωρίς ειδικευόμενους ιατρούς. Την ίδια ώρα που οι ίδιοι ιατροί καλούνται να καλύψουν και το εμβολιαστικό κέντρο σε διπλοβάρδια με την εφημερία και μάλιστα με χρωστούμενες εφημερίες.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και της λειτουργίας τους στη λογική του κόστους. Με το “ νέο ΕΣΥ “ να προοιωνίζει ακόμα χειρότερες ημέρες για τους ασθενείς με μίνιμουμ παροχές, συγχωνεύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και γενίκευση της ελαστικής εργασίας για το προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Τι μέτρα θα λάβει για την ασφαλή επαναλειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου, να προσληφθεί με μόνιμες θέσεις εργασίας προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

  • Τι μέτρα θα λάβει για την απρόσκοπτη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, απαλλάσσοντας το νοσοκομείο ώστε να επιτελεί το ρόλο του στην περίθαλψη των ασθενών

  • Να προχωρήσει η πληρωμή των χρωστούμενων εφημεριών"