"Καμπάνες" από το Λιμενικό για την παραλίγο σύγκρουση θαλαμηγού και τουριστικού στηνΚεφαλονιά

Τον εφιάλτη έζησαν σχεδόν 500 επιβάτες τουριστικού πλοίου στο Ιόνιο, όταν λεπτό προς λεπτό παρατηρούσαν ένα άλλο σκάφος με μεγάλη ταχύτητα να κατευθύνεται προς τα πάνω τους.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλονιάς. Παρότι το τουριστικό είχε προτεραιότητα, φεύγοντας από το Φισκάρδο με προορισμό την Ιθάκη, η θαλαμηγός δεν άλλαξε την πορεία της, με αποτέλεσμα στη γέφυρα του ελληνικού τουριστικού να σημάνει συναγερμός.

Στην υπόθεση όμως σημειώθηκαν εξελίξεις καθώς με ανακοίνωσή του το Λιμενικό, ενημερώνει ότι συνελήφθησαν οι δύο πλοίαρχοι των σκαφών.

Ειδικότερα αναφέρει:

"Τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας για περιστατικό πιθανής επακούμβησης επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας με Θ/Γ σκάφος σημαίας Cook islands στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φισκάρδου και Ιθάκης. Κατά τον κατάπλου του Ε/Π-Τ/Ρ στο λιμάνι του Νυδρίου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης (ΤΚΕΠ) του Λιμεναρχείου Λευκάδας, κατά την οποία διαπιστώθηκε στρέβλωση στο αριστερό πρωραίο μέρος του πλοίου στο σημείο που τοποθετούνται οι σκάλες απoεπιβίβασης, η οποία δεν επηρεάζει την αξιοπλοΐα του σκάφους.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας συνελήφθη η 33χρονη ημεδαπή Πλοίαρχος του Ε/Π-Τ/Ρ για παράβαση του άρθρου 104 (Διοικητική εξουσία του πλοιάρχου), του άρθρου 219 (Μη αυτοπρόσωπος διεύθυνσις πλοίου) και του άρθρου 225 (Παράβαση Κανονισμού προς αποφυγήν συγκρούσεων) του Κ.Δ.Ν.Δ. ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις, διότι, σε καταμέτρηση επιβατών που πραγματοποιήθηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ, διαπιστώθηκε διαφορά κατά ένα άτομο στους δηλωθέντες επιβάτες.

Το Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου συνελήφθη η 49χρονη αλλοδαπή Πλοίαρχος του σκάφους για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων) και του άρθρου 291 του Π.Κ. (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών) από στελέχη του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου."