Καλάβρυτα - Δαφαλιάς: «Μπορούμε 1 εκατ. τουρίστες τον χρόνο»

Το τρενάκι του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στα Καλάβρυτα αποτελεί την... «καρτ ποστάλ» των Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής των Καλαβρύτων.

Οσο κι αν αναγνωρίζουν την τεράστια συνεισφορά του Χιονοδρμομικού Κέντρου και των Σπηλαίων Λιμνών στην εκτίναξη της επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια, οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας πιστεύουν πως η μοναδικότητα του τρένου, με σωστή όμως λειτουργία, μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Μάλιστα η Ενωση Ξενοδόχων ετοιμάζεται να καταθέσει στον υπουργό Τουρισμού  Χάρη Θεοχάρη ένα ολοκληρωμένο πλάνο της περιοχής, στο οποίο και μόνο ο στόχος εντυπωσιάζει.

«Από τα 30 εκατ. τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα εμείς μπορούμε να έχουμε το 1 εκατομμύριο. Είναι εφικτό, αρκεί να λειτουργήσουν όλα τα μέσα υποδομών και προβολής» λέει στην «Π» ο πρόεδρος Κώστας Δαφαλιάς.

Ανάμεσα σ' άλλα, είναι σημαντική η επισήμανσή του ότι από πολλά τουριστικά γραφεία γίνονται κλήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τρενάκι, αλλά κανείς δεν απαντά με ακρίβεια για να κλειστούν χιλιάδες επιβάτες κι αυτό  γιατί αναγκαστικά θα πρέπει αυτοί να «κουμπώσουν» στις προκαθορισμένες ώρες δρομολογίων, που όμως είναι πολύ λίγα αλλά και σε ώρες περίεργες που δεν επιτρέπουν τον προγραμματισμό.

Σημασία ιδιαίτερη για τους ανθρώπους του τουρισμού έχει και η αξιοποίηση των παλιών τρεναμαξών που «σαπίζουν» σε μηχανοστάσια του ΟΣΕ, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν μικρά τουριστικά δρομολόγια ως...«τουριστική ατραξιόν».

 

Πηγή: "Π"