Καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας - Εννέα οι ενδιαφερόμενοι

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αν όχι και για το 2022, μετατίθενται οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας, καθώς η διαδικασία των τριών σχετικών διαγωνισμών παίρνει συνεχείς παρατάσεις. 

Αρχικά είχε δοθεί προθεσμία ενός μηνός η οποία παρατάθηκε για τον Δεκέμβριον ενώ τώρα μεταφέρθηκε για τα τέλη του τρέχοντος μηνός και ειδικότερα στις 20 Ιανουαρίου για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι παρατάσεις δίδονται διότι υπάρχουν δυσκολίες συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων νομιμοποιητικών και άλλων εγγράφων που απαιτούνται από τους συμβούλους για την προεπιλογή των υποψηφίων οι οποίοι θα περάσουν στη δεύτερη φάση, τις οποίες έχει προκαλέσει η πανδημία. 

Υπενθυμίζεται ότι για την Αλεξανδρούπολη και την Ηγουμενίτσα οι διαγωνισμοί αφορούν την πώληση του 67% των μετοχών των αντίστοιχων Οργανισμών λιμένων.

Για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Attica A.E. Συμμετοχών, η Danthia Shipping, η MRG, η Portek International, η Quintana Infrastructure & Development, η «Αιγαίον Οϊλ», η κοινοπραξία της Archirodon με την ANEK και την Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed με τις Μινωικές Γραμμές και, τέλος ο ΟΛΘ.