Κάθετη πτώση στο αεροδρόμιο του Αράξου και στην τουριστική κίνηση της Δυτικής Ελλάδος

Πάνω από 7.000 επισκέπτες έχουν έρθει στην Δυτική Ελλάδα από το αεροδρόμιο του Αράξου,   από τη στιγμή που αυτό άνοιξε τις πύλες του, στις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρός σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, αλλά τις  χρονιές των περασμένων ετών, ενώ σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουριστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου αντικατοπτρίζει την πτώση της τουριστικής κίνησης φέτος εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ίδιους επαγγελματίες τα περισσότερα από τα αεροπλάνα που έρχονται στο αεροδρόμιο του Αράξου, φτάνουν μισό άδεια, εκεί που κάποτε έρχονταν γεμάτα, ενώ ακόμα και αυτά που έρχονται με κόσμο γεμίζουν από τις ενδιάμεσους σταθμούς, κυρίως από Έλληνες.

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Δυτικής Αχαϊας και της Ηλείας, αλλά και της Αιγιάλειας, όπου το ποσοστό της πληρότητας τους δεν ξεπερνάει το 30% με 35 και ενώ βρισκόμαστε στα τέλη του Ιουλίου.

Οι προβλέψεις έτσι που μιλούσαν για μία πτώση της τάξεως του 50% και ήταν αισιόδοξες με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν διαψεύδονται. Τα πράγματα εξελίσσονται ακόμα χειρότερα για την τουριστική κίνηση της Δυτικής Ελλάδας και αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες για δεκάδες ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που θα φανούν μέσα στους επόμενους μήνες.