Θ. Καρπής: Το οικονομικό εξακολουθεί να πνίγει τον Δήμο Ερυμάνθου

Το οικονομικό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Δήμο Ερυμάνθου δηλώνει ο δήμαρχος του κ. Θαν. Καρπής. "Βρήκα χρέη 9 εκατ. ευρώ. Από αυτά διέγραψα 600.000 ευρώ, "κούρεψα" κάποια άλλα, ενώ αρκετά πληρώθηκαν. Έχουν απομείνει περίπου 3,6 εκατ. ευρώ συν άλλες 900.000 ευρώ μη τιμολογημένα έργα του παρελθόντος, που εμφανίστηκαν από το... πουθενά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι επί 3 χρόνια δεν μπορέσαμε να διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ για έργα στον Δήμο μας".

Ο κ. Καρπής χαρακτηρίζει δεύτερο σημαντικό πρόβλημα την μη στγελέχωση του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό. "Ο Δήμος Ερυμάνθου εκτείνεται σε 600.000 στρέμματα! Είναι αγροτικός Δήμος. Μόνο 28 υπάλληλοι τον στελεχώνουν... Ούτε ένας γεωπόνος. Η δουλειά δεν βγαίνει λοιπόν".

Ο κ. Καρπής έφερε και ένα παράδειγμα: "Σε πολλά σημεία οι δρόμοι έχουν λακούβες που ακόμα και το λεωφορείο σταματά πριν από αυτές και δεν μπαίνει σε χωριά. Μαθητές και κάτοικοι περπατούν... Δεν υπάρχουν χρήματα για αποκατάσταση των δρόμων"!

Μιλώντας για το "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας", ο κ. Καρπής λέγει: "Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει ψηφιστεί ο αναπτυξιακός νόμος. Ο μελλοντικός επενδυτής θα έχει μια προίκα 30 εκατ. ευρώ. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα της αλήθειας για το έργο. Μοναδικό πρόβλημα η απουσία - αδυναμία των τραπεζών να το χρηματοδοτήσουν.

Ο κ. Καρπής σχολίασε και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά "η προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων στο να ψηφίσουν είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στην κοινωνία". Επεσήμανε ότι παρά τα μεγάλα λάθη και τις κακές πολιτικές το ΠΑΣΟΚ "έχει και μια θετική διαδρομή που ο κόσμος του δεν ξεχνά", ενώ στηλίτευσε όλα εκείνα τα στελέχη "που ενώ μόνο πήραν από το ΠΑΣΟΚ, έφυγαν πρώτοι για άλλα κόμματα".