Η Πάνω Πόλη των Πατρών που αλλάζει θεαματικά και η Κάτω Αχαγιά (ίδιας έκτασης) σε μόνιμη εγκατάλειψη

Πρόσφατα γράφαμε για την απόλυτη εγκατάλειψη της Δήμου Δυτικής Αχαίας και κυρίως για την Κάτω Αχαγιά. Μια εγκατάλειψη ανεξήγητη αφού υπάρχουν πλέον ευρωπαϊκά προγράμματα για να εκσυγχρονίσουν τα πάντα από το Λιμανάκι των Αλυκών, μέχρι την ίδια την Κωμόπολη. Ας μείνουμε σε αυτήν. 

Ο Δήμος Πατρέων κατέθεσε πλήρεις μελέτες και πέτυχε να εγκριθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την πλήρη ανάπλαση της Πάνω Πόλης, που σε έκταση είναι όσο και η Κάτω Αχαγιά. Παρά την μεγάλη γραφειοκρατία (μέχρι και το ΚΑΣ επί 1,5 χρόνο δεν είχε εγκρίνει το έργο εξετάζοντας αρχαιότητες). Εδώ και μήνες λοιπόν οι αναπλάσεις στην Πάνω Πόλη της Πάτρας είναι μαγικές. Μιλάμε για μια φοβερής ομορφιάς μεταμόρφωση με πεζοδρόμια, δρόμους, φωτισμό, πράσινο ενιαίας αισθητικής. Μέσα στο 2023. το έργο θα παραδοθεί.

Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί η Κάτω Αχαγιά με τα σπασμένα πεζοδρόμια, τις λακκούβες, τον κακό φωτισμό και όποια άλλη ασχήμια διαπιστώνει κανείς, δεν έκανε κάτι αντίστοιχο; Γιατί δεν κατέθεσε μελέτες να γίνει πανέμορφη, λειτουργική και ελκυστική; Ρωτήστε όσους υπήρξαν Δήμαρχοι εδώ και μερικές θητείες...