Η καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου τρέφεται συνεχώς με αίμα

Στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της διέλευσης οχημάτων λόγω των επαναλαμβανόμενων τροχαίων ατυχημάτων, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της 17χρονης μαθήτριας.

Η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου οδικού δικτύου θα είχε επιτευχθεί, αν ο Σπίρτζης δεν είχε διακόψει τον διαγωνισμό για να προχωρήσει στο σπάσιμο της εργολαβίας σε 8 κομμάτια, και να τα πάρει ο κομματικός εργολάβος Καλιγρίτσας.

Τελικά ο Καλογρίτσας δεν είχε τα χρήματα για να το κάνει και το έργο δεν ξεκιίνησε ποτέ. Τώρα θα αναλάβει το έργο η Ολύμπια Οδός.

- Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, συμμετείχε δια του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αναστασίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά, στη συγκέντρωση και τον ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού «καρμανιόλας», Πατρών – Πύργου που διοργάνωσαν φορείς και συμμετείχαν μεταξύ άλλων το ΕΠΑΛ, το Κέντρο Υγείας, καθώς και δεκάδες πολίτες, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, με σύνθημα «Όχι άλλες χαμένες ζωές στους δρόμους.

Ο κ. Μελάς, κατέθεσε το ψήφισμα που είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στις 9 Φεβρουαρίου, το οποίο αναφέρει τα εξής «Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει την θέση του και ζητά για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νότιας χάραξης. Άμεση έναρξη κατασκευής αυτοκινητόδρομου από την Κάτω Αχαΐα – Πύργος Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα. Κατάργηση των διοδίων. Μεταφορά του κόμβου, προς και από την Κάτω Αχαΐα, πλησίον της πόλης. Μελέτη παράλληλης όδευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με τη Νότια Χάραξη».

- Η "Ωρα για την Πάτα" ανακοίνωσε ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργος-Τσακώνα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα χωρίς διόδια, γιατί καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές.