Ηλεία: Στα ίχνη νέας σπείρας Ρομά βρίσκεται η Αστυνομία

Στα ίχνη νέας σπείρας που απαρτίζεται από Ρομά και εμπλέκεται σε αρκετές περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή του Κάμπου, φαίνεται πως βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία.


Στο μεταξύ νέες περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών εξιχνιάστηκαν χθες επίσης στον Κάμπο. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και των Α.Τ. Ανδραβίδας και Λεχαινών πραγματοποίησαν χθες έρευνες μετά και τη σύλληψη τα ξημερώματα ενός 17χρονου που φέρεται να είναι μέλος της δεύτερης σπείρας που εξετάζει η Αστυνομία.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο Ρομά μαζί με έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας. Ο πρώτος μαζί με τον 24χρονο αδελφό του και με μια 18χρονη ομόφυλή τους, φέρονται να διέρρηξαν την οικία ενός υπηκόου Αλβανίας από όπου πήραν διάφορα γεωργικά εργαλεία αξίας περίπου 1000 ευρώ. Στη συνέχεια πούλησαν τα εργαλεία αυτά στον 27χρονο. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη του 17χρονου που φέρεται να παραδέχθηκε την κλοπή και να υπέδειξε τον κλεπταποδόχο. Ο αδερφός του και η 18χρονη αναζητούνται από τις Αρχές.


Για το λόγο αυτό και για τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης ξεκίνησαν έρευνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για τον εντοπισμό και των άλλων δραστών, αλλά και για την διερεύνηση και άλλων υποθέσεων, αφού τελευταία είχε υπάρξει σημαντική δράση στην περιοχή με κλοπές και διαρρήξεις και λεία αντίστοιχα είδη, όπως γεωργικά εργαλεία, γεννήτριες, μοτέρ κλπ.


Ωστόσο για την ώρα δεν υπήρξαν άλλα στοιχεία, αλλά η υπόθεση ερευνάται περαιτέρω για να εξιχνιαστούν διάφορες περιπτώσεις. Οι Αρχές συνεχίζουν τις αναζητήσεις των άλλων δραστών και εκτιμάται πως βρίσκονται μπροστά σε ακόμα μια σπείρα όπως αυτή που εντοπίστηκε προ δεκαημέρου επίσης στην περιοχή του Κάμπου με δράση τόσο εκεί όσο και στον Πύργο.


Από την άλλη πλευρά οι περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν με κλοπές και ζωοκλοπές αφορούν συνέχεια της έρευνας για την δράση της πρώτης σπείρας Ρομά που εξαρθρώθηκε προ δεκαημέρου από τις Αρχές.