Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγρινίου: «Το Νοσοκομείο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για νοσηλεία covid-19»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου συνεδρίασε εκτάκτως  για το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου ως αναφοράς (covid-19). Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους στο διοικητή του Γ.Ν.Α και εκφράζει μία σειρά αιτημάτων προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο περιλαμβάνεται και η εξής απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου: “Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς”.

Συμπερασματικά, αναφέρουν, πως το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληρεί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid-19.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου::

“Μετά από έκτακτο συμβούλιο του Σ.Έ.Ν.Α στις 24/8/20 ημέρα Δευτέρα με θέμα την λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου ως αναφοράς (covib-19).

Ενημερώνει:Το Νοσοκομείο με τη στελέχωση που έχει με δυσκολία ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής,πως γίνεται με την ίδια στελέχωση να γίνει Νοσοκομείο αναφοράς (νοσηλεία ασθενών με covib-19).

Εκφράζοντας την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας ζητήσαμε από τον διοικητή του Γ.Ν.Α να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το υπουργείο (στελέχωση, χωροταξικοτητα)μας ανέφερε:

<<Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς.

Το Σ.Ε.Ν.Α δεν αντιτίθεται στη δημιουργία του Νοσοκομείου σαν κέντρο αναφοράς, αλλά εκφράζοντας τη φωνή των εργαζομένων και την αγωνία των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, προτείνει:1.

Άμεση κάλυψη των κενων θέσεων Ιατρικού Νοσηλευτικού και παραιατρικου προσωπικού.2. Την προμήθεια αναλυτή μοριακού ελέγχου των test.3.

Διαλογή των περιστατικών triaz με την παρουσία Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.4. Επάρκεια ΜΑΠ (μέτρα ατομικής προστασίας)και την καταλληλότητα αυτών.Συμπερασματικά το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληρεί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid19.

Αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης ούτος ώστε να δημιουργήσει τις προδιαγραφές που χρειάζονται για την ασφαλή, ποιοτική, και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών covib 19".