Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατ. Αιγιάλειας: Ηθική δικαίωση η καταδίκη του πρώην Δημάρχου Θ. Παναγόπουλου

H Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της για «ηθική δικαίωση των αγώνων της κοινωνίας μας και ισχυρό μήνυμα προς κάθε είδους και βαθμίδας καταχραστές της εξουσίας» όσον αφορά την καταδίκη του πρώην Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, από το τριμελές δικαστήριο του Αιγίου.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής, «οι δικαστές αποδέχθηκαν την κατηγορία του σκοπούμενου δόλου στις ενέργειες του πρώην δημάρχου, που είχαν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Με πλήθος στοιχείων που η δικηγόρος μας Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε, απεδείχθη η σκόπιμη και συνεχής παράβαση καθήκοντος ενός αιρετού καταχραστή της εξουσίας που η πολιτεία του παραχώρησε. 

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή  17 μηνών φυλάκισης. Η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση των πολύμηνων και επίμονων αγώνων, για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος. 

Είναι ακόμα ένα ισχυρό μήνυμα προς εκείνες τις  εξουσίες που θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάζουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς συνέπειες.

Νοιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στις δικηγόρους μας, Μαρία Νικολοπούλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου για την τεράστια συμβολή τους στην έκβαση της δίκης.

Η πρώτη στην διατύπωση του κατηγορητηρίου και την συλλογή των στοιχείων και η δεύτερη για την εκπληκτική παρουσία της και την ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία της στην δίκη που είχε σαν αποτέλεσμα την ανατροπή της αρχικής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας.