Επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου

Επανεκκίνηση σήμερα για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου έπειτα από αναστολή λειτουργίας για διάστημα ενός τριμήνου, περίπου. Στη νοσηλευτική μονάδα βρέθηκε το πρωί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, με την τη νέα επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας αναισθησιολόγο – εντατικολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ  Χριστίνα Σκλάβου αλλά και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου.

Ο κ. Καρβέλης με αφορμή την επαναλειτουργία της ΜΕΘ, σημείωσε ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα “δίχτυ” υγειονομικής ασφάλειας για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στην επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Σκλάβου που αναλαμβάνει τη ΜΕΘ Αγρινίου όσο και στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς για τους λόγους “διακοπής” λειτουργίας της Μ0νάδας σημείωσε ότι επρόκειτο νια αναστολή και όχι διακοπή. Εκτός από τις εργασίες συντήρησης που έγιναν, όπως σχολίασε, κάποια πράγματα εξετάστηκαν εξ αρχής με το στόχο να υπάρξει μια νέα επιστημονική κατεύθυνση στον τρόπο λειτουργίας, λαμβανομένων υπόψη των στοιχείων που προέκυψαν από τη διερεύνηση των υψηλών ποσοστών θνητότητας.

Από την πλευρά της η κ. Σκλάβου με σημαντική εμπειρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρα, έκανε λόγο για μα “δύσκολη” επανεκκίνηση και ζήτησε η τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια.