Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με σκάφη

Eνα από τα πιο δραστήρια κυκλώματα δουλεμπόρων στη χώρα, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία με ταχύπλοα και ιστιοπλοϊκά σκάφη, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία από τις πρώτες έρευνες που ολοκληρώνονται στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας «task force», η οποία συγκροτήθηκε στην Ασφάλεια για την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος.

Συνελήφθησαν 9 άτομα από το Ιράκ, την Τουρκία, την Ουκρανία και την Ελλάδα, ενώ για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα τρεις Ελληνες, ο ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι συλλήψεις έγιναν νωρίς το πρωί της 14ης Ιουλίου με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού, λίγα λεπτά αφότου το ταχύπλοο σκάφος με τους μετανάστες είχε αποπλεύσει από τη Λευκάδα με κατεύθυνση την Ιταλία. Οι άνδρες του Λιμενικού μάλιστα χρειάστηκε να πυροβολήσουν τις μηχανές του ταχύπλοου προκειμένου να τις θέσουν εκτός λειτουργίας.