Εξαιρείται η Δυτική Ελλάδα από τη νέα κλήρωση εργατικών κατοικιών

Κανένας από τους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους από την υποβολή αιτήσεων και κλήρωσης των καινούργιων εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ.

Εκτός μένουν και τα νησιά του Ιονίου, με μοναδική εξαίρεση τη Ζάκυνθο, για την οποία έχουν υπολογιστή μόνο 4 κατοικίες.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιεί ο Οργανισμός:

Δικαίωμα συμμετοχής σε κλήρωση για 82 κατοικίες του ΟΑΕΔ, ανά την επικράτεια, έχουν: Βέροια 6, Ζάκυνθος 4, Θήβα 9, Γιάννενα 8, Καβάλα 12, Κατερίνη 8, Σύρος 2, Λέσβος 4, Ορεστιάδα 5, Κιάτο 8, Χαλκίδα 4 και Τρίπολη 12.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ είναι από 1 Φεβρουαρίου 2015 έως 15 Μαρτίου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

*    Όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, είναι ασφαλισμένοι σε οποιοδήποτε Οργανισμό Κύριας Ασφάλισης μισθωτών και από τις αμοιβές τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ, εφόσον εργάζονται ή κατοικούν στον Καλλικρατικό Δήμο που θα γίνει η κλήρωση.

*    Οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ από τις αμοιβές των οποίων παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ και κατοικούν ή εργάζονται στο δήμο που γίνεται η κλήρωση.

Οι παραπάνω δικαιούχοι για να δικαιούνται παραχώρησης κατοικίας θα πρέπει:

*Να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, ιδιόκτητη κατοικία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία ικανά, κατά την αιτιολογημένη κρίση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, να εξασφαλίσουν τη στέγασή τους.

*Να μην έχουν πάρει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο – κατοικία), από τον καταργηθέντα ΟΕΚ, πλην της επιδότησης ενοικίου και τυχόν δανείων που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Για την εκτίμηση της περιουσιακής κατάστασης των δικαιούχων, λαμβάνονται υπόψη και τα ακίνητα που τυχόν μεταβίβασαν μέχρι δύο χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης παραχώρησης της κατοικίας. Αν και οι δύο σύζυγοι έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν στεγαστική συνδρομή, αίτηση δικαιούται να υποβάλλει μόνο ο ένας απ' αυτούς, ύστερα από κοινή τους απόφαση.

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι έγγαμοι. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και εκείνοι που λύθηκε ο γάμος τους με θάνατο του συζύγου ή με αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου και συντηρούν παιδιά, καθώς και οι άγαμοι προστάτες οικογένειας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.