Ενεργειακή αναβάθμιση σε δυο Νοσοκομεία

Ξεκινούν δύο πολύ σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης δομών υγείας στη Δυτική Ελλάδα μετά τη  συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Πρόεδρο, Τιμολέων Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αθανάσιο Γιάνναρη και στελέχη της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» στην Αθήνα, κατά την οποία επισφραγίστηκε η διαδικασία δημοπράτησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας  και του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ηλείας.

Φορέας υλοποίησης των έργων θα είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε., ενώ η χρηματοδότησή τους έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». 

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για δύο έργα που κινδύνευαν να χαθούν, καθώς κατά την παλαιότερη ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, οι δικαιούχοι δεν υπέβαλλαν εγκαίρως τα τεύχη δημοπράτησης προς έλεγχο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Έτσι, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία, αποφάσισε την απένταξη και επανένταξή τους, με δικαιούχο την ΚΤΥΠ Α.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους.