ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Συναγερμός για το μπαράζ πυρκαγιών

Είδηση είναι να μην έχεις φωτιές στα τέλη Ιουλίου. Γεγονός αναμενόμενο ότι μπήκαμε σε περίοδο συνεχών συναγερμών για πύρινη απειλή. Αυτό αφορά και την Αχαΐα, καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και «κλειδώνουν» σταθεροί βοριάδες.

Η αρχή έγινε από τα δυτικά, σε Ηλεία και Ιόνιο.

>Σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα χθες βρισκόταν πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο, στην Ηλεία. Η Πυροσβεστική, με 57 άτομα, 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων αλλά και ρίψεις νερού από τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, προσπαθούσαν να αποκόψουν τη φωτιά στην περιοχή δύσβατης χαράδρας που βρίσκεται κοντά σε ορεινό οικισμό.

>Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι νωρίς το απόγευμα χθες φωτιά στο Κλινδιά Ηλείας, στην περιοχή Ωλένη, σε δασική έκταση. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

>Στο μεταξύ, στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Δωριζάτα στην Κεφαλονιά επρόκειτο να προχωρήσει η Πολιτική Προστασία. Ο οικισμός βρισκόταν από το απόγευμα κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές πυροσβέστες.

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί ήδη από προχθές στην Ηλεία μεικτό κλιμάκιο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την εξιχνίαση των αιτιών αρκετών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.