Δυτική Ελλάδα: Τέλος τα Rapid test κορονοϊού από τα ιδιωτικά εργαστήρια γιατρών

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν της ανακοίνωσης διατίμησης για τις εξετάσεις Rapid test Covid- 19 στα δέκα ευρώ και PCR Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους από τα εργαστήριά μας.

H ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων τηρώντας το αυστηρά θεσπισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης.

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας ,τη στιγμή που με το ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) και την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», η τιμή της PCR με γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ κυμαίνεται στα 85 ευρώ με επιπλέον χρέωση δειγματοληψίας και τελική τιμή που υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ως κλάδος έχουμε προτείνει την διενέργεια των test δωρεάν για τους πολίτες μέσω της χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID -19.

Η πρόταση αυτή δεν εισακούσθηκε για αυτό και την επαναφέρουμε θέτοντάς την υπ’όψιν των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας».