Δράσεις του Ινστιτούτου "Πάνος Μυλωνάς" σε Πάτρα ΝΔ Ελλάδα

Για 15η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ), με την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη στήριξη πλήθους άλλων φορέων και οργανώσεων.

Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στην Πάτρα και τη ΝΔ Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί τα παρακατω:

- Τρίτη 22/3/2022 | Διεξαγωγή της 7ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά (Πανεπιστήμιο Πατρών)Η Υποτροφία «Πάνος Μυλωνάς» θεσπίστηκε το 2005 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και απονέμεται από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, εις μνήμην του φοιτητή Πάνου Μυλωνά ο οποίος ολοκλήρωνε το 4ο έτος σπουδών πριν τον άδικο χαμό του.

- Τρίτη 22/3/2022 | Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου ΠατρώνΜε σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής και ταυτόχρονα βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση των προσομοιωτών της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.

- Τρίτη 22/3/2022 | Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδοςα) Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στις 3 περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για την ασφαλή μετακίνηση και να οικοδομηθεί μια κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε σχολεία Π/θμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και νηπιαγωγεία) της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.β) Κατά την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών, Γέφυρας ΑΕ και Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της βιώσιμης και ασφαλούς κινητικότητας.