Δράσεις εξωστρέφειας από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ

Με τη συμμετοχή μελών της εταιρείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος της Σύμπραξης και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, προχώρησε στην εισήγηση των θεμάτων παρουσιάζοντας τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις επερχόμενες δράσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προτεραιότητες που έθεσε η πανδημία που προκάλεσε η νόσος COVID - 19, η Αγροδιατροφική Σύμπραξης πιστή στις φιλοδοξίες της για μεγαλύτερη δικτύωση στον αγροδιατροφικό τομέα και για ανάδειξη του τοπικού αγροτικού προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πέτυχε τη συμμετοχή της σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ με σκοπό την προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και της φράουλας σε αγορές του εξωτερικού».

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή της Σύμπραξης σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη προγράμματα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που γίνεται αλλά και το όραμα και τους στόχους για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη της Σύμπραξης και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα της Σύμπραξης καθώς και στις απαραίτητες κινήσεις εξωστρέφειας που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η παρουσία της Σύμπραξης σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση θεματικών ημερίδων και συνεδρίων ανά την περιφέρεια, η συστηματική ενημέρωση των μελών, του τύπου αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τις επερχόμενες δράσεις, η επαναλειτουργία της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Σύμπραξης κ.α..

Τέλος, το λόγο έλαβαν μέλη της Σύμπραξης που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, θέτοντας για συζήτηση σημαντικά θέματα για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε σε κλίμα σύμπνοιας και αισιοδοξίας για το μέλλον και την προώθηση των στόχων του φορέα.