Διαχρονικό Μουσείο και Χώρος Πολιτισμού οι Καπναποθήκες Παπαπέτρου στο Αγρίνιο

Ένα έργο που αναδεικνύει την ιστορία και την κοινωνική εξέλιξη της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, αποτελώντας παράλληλα και ένα πολυετές αίτημα της κοινωνίας του Αγρινίου, τίθεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του εμβληματικού κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Παπαπέτρου που θα μετατραπεί σε Διαχρονικό Μουσείο και Χώρο Πολιτισμού.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.697.678,50 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και τη σχετική πράξη ένταξης υπέγραψε ήδη ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης. Φορέας υλοποίησης θα είναι η Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, με τη συμβολή του Δήμου Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για την άμεση προώθηση του έργου άνοιξε μέσα από τη στενή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου με το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία επισφραγίστηκε με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στο Αγρίνιο, στις 18 Οκτωβρίου 2019, όταν και η Υπουργός μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου, επισκέφθηκαν το ιστορικό κτίριο.

«Η πόλη του Αγρινίου θα αποκτήσει έναν σύγχρονο χώρο που θα τιμάει τον πολιτισμό και την ιστορική της διαδρομή. Και είναι μεγάλη χαρά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στέκει αρωγός σε άλλη μία προσπάθεια που αποδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας των τοπικών φορέων και της πραγματικής βούλησης για πρόοδο του τόπου μας. Αυτή η συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και το Υπουργείο Πολιτισμού θα φέρουν σύντομα το ποθητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να αποκτήσουν οι παλιές καπναποθήκες Παπαπέτρου μία νέα ζωή» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».