Δίκη σε 2ο βαθμό αύξησε την ποινή κάθειρξης 30χρονου Αγρινιώτη για ασέλγεια σε 4χρονο!

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 30χρονος από Αγρίνιο που δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για ασέλγεια σε τετράχονο αγόρι. Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών μάλιστα αύξησε σε εννέα τα χρόνια της ποινής κάθειρξης του.

Πρωτοδίκως, πριν ένα χρόνο, ομόφωνα το 5μελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων του είχε επιβάλει κάθειρξη 7 ετών, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα και της επικινδυνότητας της πράξης για την προστασία της ανηλικότητας του παιδιού. Εξέτιε λοιπόν την ποινή του, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η απόφαση σήμερα ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2) ενώ οι μειοψηφούντες υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Η απόφαση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα καθώς η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα που διεξήχθη η 11 δικάσιμος της για την υπόθεση που σόκαρε όχι μόνο το Αγρίνιο αλλά το πανελλήνιο πριν τρία χρόνια. Τα στοιχεία του νέαρου άλλωστε είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα.

Θυμίζουμε πως ο 27χρονος τότε άνδρας, σύμφωνα με τη δικογραφία, επισκεπτόταν το σπίτι όπου διέμενε το παιδάκι, καθώς η μητέρα του είχε αναλάβει την φύλαξη του. Εκεί προέβη σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση ενώ εκείνη την περίοδο υπηρετούσε την θητεία του γι’αυτό και η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σε Στρατοδικείο.

Οι γονείς του τετράχρονου υποψιάστηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν διαπίστωσαν αλλαγή στη συμπεριφορά του, αλλά και όταν είδαν κάποια ζωγραφιά του. Τότε, απευθύνθηκαν σε ειδικό, ο οποίος πολύ γρήγορα κατάλαβε τι είχε συμβεί.