Β. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί συνεχίζω να είμαι παρών

Σε συνάντησή του με παλαιούς και νέους φίλους στη γενέτειρά του την Αμαλιάδα, ο τ. Υπουργός δήλωσε τα εξής: Ανταποκρίνομαι με αίσθημα ευθύνης στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετάσχω στην προσεχή κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και να συνεισφέρω με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια εμπειρία και γνώση στο ανορθωτικό του έργο και το μεταρρυθμιστικό του όραμα.

- Για τον δημοκρατικό και προοδευτικό εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας.
- Για την κοινωνική ευημερία και αλληλεγγύη, στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής και αποτελεσματικής αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής με ίσες ευκαιρίες και κοινωνική δικαιοσύνη.
- Για να γεφυρωθεί το διαγενεακό χάσμα, η χειρότερη μορφή κοινωνικής ανισότητας, μέσα από μια δημόσια εκπαίδευση με αξιοκρατία και ποιότητα για όλους.
- Για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ηλείας, με την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, προς όφελος κυρίως των νεώτερων γενεών.

Ανήκω στην πολιτική γενιά της Μεταπολίτευσης που στέριωσε την πληρέστερη Δημοκρατία και άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας. Από την άκρη των Βαλκανίων την τοποθέτησε στον πυρήνα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ευρωπαϊκός εκσυγχρονισμός της χώρας και της κοινωνίας υπήρξε ο δικός μου οδικός χάρτης στην περιπέτεια της πολιτικής. Γιατί αποτελεί προϋπόθεση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο, μέσα σε συνθήκες Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Στην πολιτική μου διαδρομή πιστεύω ότι πολιτεύτηκα με πυξίδα την ηθική της ευθύνης. Και σε αυτήν παραμένω προσηλωμένος. Φιλοδοξία μου είναι να καταγράψω τον επίλογο της πολιτικής μου διαδρομής ακριβώς όπως την ξεκίνησα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τη συνέχισα με πέντε Πρωθυπουργούς: Γεώργιο Ράλλη, Τζανή Τζαννετάκη, Ξενοφώντα Ζολώτα, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη. Συνεχίζω σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έναν ηγέτη που γνωρίζω από τα παιδικά του χρόνια, με εκφράζει και εμπιστεύομαι.

Ουδέποτε κατέφυγα στην ασφάλεια κάποιας λίστας. Επιδίωξα πάντοτε την κρίση των πολιτών. Αυτό κάνω και σήμερα. Σε όλες τις εκλογικές μάχες που έδωσα στόχο είχα το ψηφοδέλτιο και όχι το σταυρό. Αυτό θα κάνω και τώρα.
Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ανασφάλειας, αστάθειας, μεγα-απειλών και κινδύνων, η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας, ασφάλειας και προόδου σε όλους τους τομείς. Είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε μια εποχή που παρά τις αλλεπάλληλες μεγα-κρίσεις, Covid-19, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια, ως συνέπειες του αναθεωρητισμού Πούτιν και της εισβολής στην Ουκρανία, η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Από μαύρο πρόβατο έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Το καταγράφουν όλοι οι έγκυροι διεθνείς αναλυτές.

Σε μια στιγμή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποιεί ιστορικά άλματα:

- Θωρακίζει τη χώρα με σύγχρονους εξοπλισμούς και αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία που αναβαθμίζουν τη γεωστρατηγική της θέση, υψώνοντας απόρθητο τείχος στον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό του Ερντογάν.
- Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά. Ξεκινούν επιτέλους σεισμογραφικές έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε πολλά σημεία της Ελλάδας, με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
- Ανοίγουν δίαυλοι συνεργασίας των Ελληνικών ΑΕΙ με τριάντα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής, προς όφελος των παιδιών του ελληνικού λαού και ιδίως εκείνων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τα ακριβά δίδακτρα.
- Εκκαθαρίζεται το άγος του ενός και πλέον εκατομμυρίου εκκρεμών συντάξεων που άφησε πίσω της η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε αυτή τη συγκυρία, Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, καθηλωμένοι δημοσκοπικά και προ του φάσματος της επερχόμενης νέας εκλογικής τους ήττας, καταφεύγουν σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν. Την τοξικότητα, τη λάσπη, τη σκευωρία. Η υποτροπή της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, με στόχο αυτή τη φορά τον Πρωθυπουργό, αποτελεί επανάληψη της σκευωρίας Novartis.

«Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης, αυτός είναι το πρόβλημα», κραυγάζουν καθημερινά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόβλημα όμως όχι για τη χώρα. Αλλά για τον Τσίπρα, τον Ερντογάν, τον Πούτιν. Για τα εξωθεσμικά συμφέροντα που διαχρονικά επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πολιτική εξουσία. Επιχειρείται η αποσταθεροποίηση Μητσοτάκη, γιατί αυτός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ.

Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να αποφανθεί για την υπόθεση των υποκλοπών. Σε αυτήν άλλωστε έχουν προσφύγει τόσο ο κ. Ανδρουλάκης όσο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, κατηγορούν τον Πρωθυπουργό για… κατασκοπία.

Με όπλα τα αξιακά φορτία της φιλελεύθερης παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φωτίσει πολιτικά όλες τις πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης. Θα θωρακίσει τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα και κανονικότητα. Είναι οι αξίες που αντιστρατεύεται η αναχρονιστική Αριστερά. Γιατί όπως έχει πει η κυρία Αχτσιόγλου, «η κανονικότητα ποτέ δεν αποτελεί ευκαιρία για την Αριστερά».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εθνική αναγκαιότητα. Σε αυτόν τον αγώνα, με πολιτικά επιχειρήματα, με ανάδειξη του πολύπλευρου κυβερνητικού έργου και όχι με ύβρεις και μισαλοδοξία, υποψήφιοι, στελέχη και απλά μέλη, είμαι βέβαιος, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία της χώρας προς τον πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό.

Για να συνεχίσουν η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες την πορεία τους προς τα εμπρός. Με ενότητα, ασφάλεια, σταθερότητα και αλληλεγγύη. Για να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω, στο διχασμό, το μηδενισμό και τον αναχρονισμό.

Η φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το εγγυάται. Οι πολίτες θα αποφασίσουν. Εμπιστευόμαστε την κρίση τους.

Ο πατέρας μου, μου κληροδότησε αντί περιουσίας δύο πολιτικές υποθήκες: «Η πολιτική είναι ιερό πάθος. Την υπηρετείς προσφέροντας και όχι παίρνοντας από αυτήν». Πιστεύω ότι τήρησα και τις δύο ευλαβικά.
Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μου προσφέρει να εκπληρώσω την οφειλή μου στις νέες γενιές και την ιδιαίτερη πατρίδα μου.
 
Αμαλιάδα, 17 Νοεμβρίου 2022