Αχαΐα: «Ορφανή» χασισοφυτεία 1,5 εκ. €

Επαγγελματίες στην καλλιέργεια κάνναβης, κρύβονται σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από την  αποκάλυψη της «ορφανής» χασισοφυτείας των 710 δενδρυλλίων, σε ορεινή δύσβατη περιοχή κοντά στο ποταμό Σελινούντα, στο Καρούσι Καλαβρύτων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη στο χώρο, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό (DNA), ενδέχεται να «δείξουν» τους δράστες και να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση τους. «Εξετάζεται η εμπλοκή Ελλήνων και αλλοδαπών πιθανόν Αλβανικής καταγωγής. Είναι όλα ανοικτά.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.Οι καλλιεργητές, από τα μέχρι τώρα ευρήματα φαίνεται, πως είχαν στήσει και οργανώσει καλά την «επιχείρηση» τους.

Μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη αυτής, είχαν κατασκευάσει παρατηρητήριο για να ελέγχουν πιθανές κινήσεις «απρόσκλητων» επισκεπτών.

Τα εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, που εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς, είχαν αναπτυχθεί σε φυσικό «οχυρό», καθώς λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο κάποιος εύκολα και δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Η χασισοφυτεία ποτιζόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή, που είχε εγκατασταθεί στο χώρο.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας το κέρδος των χασισοκαλλιεργητών από την πώλησης της ναρκωτικής ουσίας, υπολογίζεται στο 1,5 εκ, ευρώ, καθώς η κάνναβη που θα παραγόταν, ανέρχεται στα 500 κιλά!Πρόκειται για τον εντοπισμό δεύτερης φυτείας κάνναβης στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων, σ' ένα μήνα.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, σε δασική περιοχή στη θέση «Λομποκά», μεταξύ μικρού και μεγάλου Ποντιά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο καλλιεργητές και βρήκαν 91 δενδρύλλια χασίς, ύψους 3 μέτρων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αξίας της ναρκωτικής ουσίας εκτιμήθηκε στις 150.000 ευρώ.Στη χθεσινή επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.

Η αστυνομική «έφοδος» έγινε, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιούνται σε περιοχές που προσφέρονται για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών

εφ. Πελοπόννησος