Αυτό το φράγμα ποιος θα το πάρει;

Δεν κατέστη εφικτό να ομονοήσουν οι δημοτικές παρατάξεις στο σχέδιο που πρότεινε το υπουργείο Υποδομών για το φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου Παραπείρου.

Υποβλήθηκαν τρεις προτάσεις και επικράτησε στην ψηφοφορία η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση ότι δεν διευκόλυνε με τη στάση της να αναζητηθούν προϋποθέσεις σύμπνοιας για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Στην ψηφοφορία που έγινε αργά χθες το βράδυ (προηγήθηκαν τοποθετήσεις μελών του σώματος) η πρόταση του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, υπερψηφίστηκε από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Χωριστές προτάσεις κατέθεσαν ο Χρήστος Πατούχας (την ψήφισαν οι Γιώργος Σιγαλός και Θόδωρος Ντρίνιας) και ο Νίκος Τζανάκος (ψηφίστηκε από την Ουρανία Μπίρμπα).

Ο Κώστας Χριστόπουλος και τα μέλη της παράταξής του ψήφισαν «λευκό». Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης» έψεξε την Δημοτική Αρχή ότι αν έδινε λίγο χρόνο ακόμα θα μπορούσαν οι δύο προτάσεις των Χρ. Πατούχα και Ν. Τζανάκου να ομογενοποιηθούν, ώστε να έβγαινε μια ενιαία πρόταση που θα μπορούσαν να ψηφίσουν και οι άλλες παρατάξεις.

Για σόου κατηγόρησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη την αντιπολίτευση επειδή αποχώρησε μετά την ψηφοφορία για το θέμα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίασης με τα υπόλοιπα θέματα.

«Λέμε, ότι το προσχέδιο αυτό απορρίπτεται γιατί κινείται στη λογική της ανταπόδοσης, της μετακύλησης του κόστους λειτουργίας, συντήρησης στους δημότες, μέσω της επιπλέον κοστολόγησης του νερού, της μετατροπής του νερού σε πλήρως εμπορεύσιμο είδος» είπε νωρίτερα ο Κ. Πελετίδης στην εισήγησή του.

Και συμπλήρωσε: «Η λογική δημιουργίας αυτού του φορέα, είναι μέσα στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας και του κερδοφόρου φορέα, ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα έργα που αφορούν εκτός από τη διαχείριση τον εκσυγχρονισμό και επέκταση των δικτύων, λες και τα λαϊκά στρώματα δεν πληρώνουν δυο και τρείς φορές φόρους, για να γίνουν τέτοια έργα…».