Απειλεί καλλιέργειες στην Ηλεία ο Αλφειός(ΦΩΤΟ)

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα στο σημείο, όπου το 2003, είχε υποστεί τεράστια καταστροφή, λόγω των ορμητικών νερών που έπνιξαν δεκάδες καλλιέργειες, έχει μείνει ημιτελές, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να κινδυνεύουν οι γύρω καλλιέργειες από την αύξηση της στάθμης των υδάτων που και πάλι απειλεί την περιοχή.

Όπως δήλωσαν στο patrisnews.gr, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μακρισίων, το αντιπλημμυρικό έργο που έχει ξεκινήσει για την θωράκιση του χωριού, εκτός του ότι έχει μείνει ημιτελές, ο τρόπος που κατασκευάζεται είναι λάθος με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για τις περιουσίες τους.

 Μόλις χθες, τα νερά του ποταμού Αλφειού που περνούν από το σημείο, είχαν φτάσει σε οριακό επίπεδο, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται πως εάν συνεχίσει η κακοκαιρία και κυρίως οι έντονες βροχοπτώσεις, τότε η περιοχή θα ζήσει μια ακόμα καταστροφή η οποία θα είναι μη αναστρέψιμη.

«Η καλλιέργεια πορτοκαλιού που κάποτε αφθονούσε στα Μακρίσια, τώρα τείνει να εξαφανισθεί, καθώς λόγω των καταστροφών που αντιμετωπίζουν κάθε τόσο οι αγρότες, μειώνεται και η ποιότητα του προϊόντος. Είμαστε χαμένοι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση», αναφέρουν με αγανάκτηση κάτοικοι των Μακρισίων.

 Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, από νωρίς το πρωί, αρκετοί κάτοικοι και αγρότες, συγκεντρώθηκαν στο σημείο που εκτελείται το έργο και είδαν από κοντά τον κίνδυνο που απειλεί τις καλλιέργειές τους ενώ ήδη καλλιέργειες έχουν «πνιγεί» κάτω από τα νερά του ποταμού Αλφειού που συνεχίζει να «φουσκώνει» επικίνδυνα.