Αντωνόπουλος: Σκύψτε στα προβλήματά μας με την λήψη μέτρων

Άμεσα να σκύψει η πολιτεία με κάθε της φορέα στα προβλήματα που αντιμετωπιζει η τοπική κοινωνία,ζητά το σύνολο των τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, όπως διαφαίνεται από την επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύργου και της παράταξης «Ανάσα» Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος τονίζει: 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας μαζί με το Κοινοβούλιο και το Συνδικαλισμό.

Η καθολική ψηφοφορία ανάδειξης των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσδίδει χαρακτήρα πολιτικού και κοινωνικού θεσμού. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες, αυτές τις μέρες ζούμε άμεσα τον κίνδυνο του οικονομικού, κοινωνικού και εθνικού αφανισμού, ως αποτέλεσμα της αποτυχίας ενός παγκοσμίου συστήματος εξουσίας και οικονομίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή, σαφώς και είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και σαφώς όλοι οι Έλληνες την στηρίζουν σε αυτή την Ιστορική Αναμέτρηση. Ο Ελληνικός λαός ευρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση προασπίζοντας την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και επιζητεί την κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο Ελληνισμός είναι θεμέλιος λίθος της Ευρώπης. Το πολιτισμικό απόθεμα της σύγχρονης ουμανιστικής Ευρώπης έχει τις ρίζες του στον Ελληνικό πολιτισμό. Στους παγκόσμιους πολέμους του προηγούμενου αιώνα η Ελλάδα υμνήθηκε από τις νικήτριες υπερδυνάμεις της Ευρώπης και του πλανήτη για την καθοριστική συμβολή της στην τελική επικράτηση των δυνάμεων της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού και Δυτικού πολιτισμού.

Δεν είμαστε ενοικιαστές της Ευρώπης, είμαστε συνιδρυτές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Εκτιμώ, ότι όπως αυθόρμητα οι πολίτες διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται στη διαπραγματευόμενη ελληνική κυβέρνηση, έτσι και οι θεσμικές εκφράσεις με πρώτη και σημαντικότερη την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει θεσμικά, συλλογικά, συγκεκριμένα με αποφάσεις να καταδείξουν τον κοινωνικό και πολιτικό τους χαρακτήρα.

Προτείνω:
α) στην πρώτη συνεδρίαση της Π.Δ.Ε. να ληφθεί απόφαση στήριξης των προτάσεων της κυβέρνησης και επιβεβαίωση της τραγικότητας που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Επί πλέον να καταστήσουμε ως λαός αδιαπραγμάτευτο το αίτημα για τη πίστωση χρόνου, ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες διαλόγου και διαπραγμάτευσης.
β) Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συζητήσουν και αποφασίσουν πάνω σε αυτό το πλαίσιο».