Ανεξήγητη καθυστέρηση προγράμματος ΕΣΠΑ ύψους 8,3 εκατ. ευρώ υπέρ ανέργων, από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος

"Το ΕΣΠΑ είναι για τη ΝΔ Ελλάδα ο βασικότερος μοχλός ανάπτυξης",  κατά τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα. Με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα υπάρξει ρευστότητα σε μια χειμάζουσα αγορά. Την ίδια ώρα όμως, είναι η Περιφέρειά του που καθυστερεί ένα πρόγραμμα 8,3 εκατ. ευρώ περίπου, που - το σοβαρότερο ίσως - θα ενισχύσει ανέργους της περιοχής!

Συγκεκριμένα μιλάμε για το πρόγραμμα "Τοπικών Σχεδίων Για Την Απασχόληση Προσαρμοσμένων Στις Ανάγκες Των Τοπικών Αγορών Εργασίας". Το πρόγραμμα αυτό έχει 8,3 εκατ. ευρώ προς διάθεση σε ανέργους της περιοχής μέσα από επιμορφωτικές δραστηριότητες. Και ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων - προτάσεων ήταν τα μέσα Μαίου του 2012, έξι μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό μέρος: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με ποια ποσά.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ΕΣΠΑ (!), από αυτά που ο κ. Κατσιφάρας υποστήριξε με δηλώσεις του την π. Τρίτη ότι θα ανακουφίσουν οικονομικά τη ΝΔ Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι άλλες Περιφέρειες (π.χ. Μακεδονίας) έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία και ετοιμάζονται να περάσουν στην υλοποίησή του που προβλέπει και γρήγορη χρηματοδότηση.

Η καθυστέρηση (και) του εν λόγω προγράμματος επιβεβαιώνει ότι οι τραγικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ εν μέσω κρίσης οφείλονται αποκλειστικά στον Δημόσιο τομέα και πουθενά αλλου.