Αιτωλοακαρνανία: Ξενοδοχείο 6 αστέρων αποκτά η Πάλαιρος

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στη Πάλαιρο, και συγκεκριμένα στην περιοχή Βαρκό.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε δημοσιοποιήσει πριν λίγους μήνες τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου, προκειμένου να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους σχόλια και παρατηρήσεις ενός 20 ημερών.

Η επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της ΠΔΕ, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη, προχώρησε σε έγκριση της μελέτης του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δημιουργούνται πλέον νέες προοπτικές για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη μονάδα 6 αστέρων.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα κοστίσει 107 εκ. ευρώ, και θα προσφέρει 350 θέσεις εργασίας, μόνιμες και εποχιακές. Το έργο αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, στη θέση Βαρκό, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής καθώς και η τοπική οικονομία, θα αναβαθμιστεί ο τουριστικός προορισμός σε πλαίσια βιώσιμης ανάπτυξης, με προστασία του περιβαλλοντικού χαρακτήρα της περιοχής και ταυτόχρονα, αυξάνεται και το κίνητρο προσέλκυσης νέων επενδυτικών σχεδίων.

Από την πλευρά της περιφέρειας σημειώνεται πως «η τουριστική ανάδειξη της περιοχής αποτελούσε και αποτελεί βασική μας στόχευση!»