Αιτωλοακαρνανία - Αγρότες στο σκαμνί για μπλόκα: «Δεν θα μας φοβίσουν»

Την ερχόμενη Τρίτη δικάζεται τελικά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τρεις αγρότες, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνίας και του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος», κατά την διάρκεια της κινητοποίησης που έγινε τον Φεβρουάριο του 2019, στην Ιόνια οδό, στο ύψος του Αιτωλικού.

Για εκείνη την ημέρα η ΟΑΣ έχει καλέσει παραγωγούς και φορείς της περιοχής - όπως εργατικά κέντρα και εμπορικούς συλλόγους - να καταδικάσουν τα «αγροτοδικεία» και την ποινικοποίηση του αγώνα του αγροτικού κόσμου, καθότι τότε είχε βγει στους δρόμους για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, το κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά.

Tο πρωί της 13ης Απριλίου, έξω από το δικαστήριο Μεσολογγίου θα γίνει κινητοποίηση από την Ομοσπονδία με στόχο - όπως  αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας - «να σταλθεί ένα μήνυμα ότι δεν πρόκειται να φιμωθούν οι αγρότες με τέτοιες μεθοδεύσεις, αντίθετα το αγροτικό κίνημα θα 'ναι μπροστά στους αγώνες».

Οι αγρότες ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρους τους. «Με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν αλλά καταφέρνουν να μας πεισμώσουν περισσότερο» καταλήγε  ο κ. Κοτοπούλης.