Αγρίνιο: 50 εγκαταλελειμμένα κτίρια «απειλή» – Ζητείται Εισαγγελική παρέμβαση

Το περασμένο έτος η Τροχαία είχε εντοπίσει μερικές δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια στο Αγρίνιο, όχι περισσότερα από 50, και ενημέρωσε με την σειρά της τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κτίρια που βρίσκονται στον αστικό ιστό ενέχουν κινδύνους για τους πολίτες μιας και υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης σοβά η ακόμη και κατάρρευσης.

ε πολλές περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες ή οι νόμιμοι κληρονόμοι για τους κινδύνους που υπάρχουν με σκοπό την κινητοποίησή τους.

Μάλιστα, για ένα κτίριο έγινε πρόσφατα και ερώτηση στη Βουλή. Αφορά στο παλαιό 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου που στεγάζεται στην οδό Στράβωνος.

Το Γυμνάσιο έχει, πλέον, μεταφερθεί σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης με τους κινδύνους.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπως το κτίριο των «Καπναποθηκών Ηλιού» το οποίο από διατηρητέο οδεύει προς κατεδάφιση μιας και η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη.

Η κακοκαιρία στις αρχές του Δεκεμβρίου καταπόνησε το κτίριο Καπναποθηκών στο Αγρίνιο με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να καταρρεύσει τμήμα του, με τον δήμο να έχει ζητήσει πλειστάκις την άδεια κατάρρευσης του ιστορικού κτιρίου, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση Εισαγγελέα για το κτίριο που φαίνεται πως έχει απομείνει μονάχα η πρόσοψη επί της οδού Μεσολογγίου, όμως σε αντίθεση με όλα αυτά το περασμένο καλοκαίρι η προϊσταμένη του υπουργείου για αναστηλώσεις μουσείων και τεχνικών έργων αποφάσισε ότι ο τοίχος των αποθηκών Ηλιού δεν πρέπει να πέσει γιατί είναι… διατηρητέος.