ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Η εγκληματικότητα είναι ανδρική υπόθεση

"Εννέα στα 10 φονικά έχουν δράστη άνδρα. Και οκτώ στα 10 θύματα είναι επίσης άνδρες. Η εγκληματικότητα είναι ανδρική υπόθεση", σύμφωνα με το Άγγελο Τσιγκρή βουλευτή Αχαίας και εγκληματολόγο με μεγάλη διαδρομή και έκδοση βιβλίων στο αντικείμενο.

Ο κ. Τσιγκρής μιλώντας στο Super B και στην εκπομπή "60 λεπτά", ρωτήθηκε για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και απάντησε ότι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο. Έχουμε μια αύξηση 30% στην εγκληματικότητα και αυτό οφείλεται στην πανδημία και στις επιπτώσεις της από τος περιορισμούς στον άνθρωπο¨", θα πει. Επιπλέον θα υπογραμμίσει ότι η γυναίκα σπάνια εγκληματεί.

Μιλώντας για την βία στους 15χρονους που συγκροτούν συμμορίες ακόμα και μέσα στα σχολεία θα αποκαλύψει ότι η μήτρα που την γεννά είναι η οικογένεια. "Δεν ευθύνεται το Σχολείο για την παιδική εγκληματικότητα, όπως νομίζουν πολλοί.

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι η οικογένεια που την τρέφει. Γονείς που δεν παρακολουθούν τα παιδιά τους, δεν έχουν ιδέα που είναι όταν λείπουν. Αν σε αυτή την εγκατάλειψη προσθέσεις και άλλους παράγοντες όπως π.χ. την φτώχεια, την ανέχεια, έτσι γεννιέται η βία στα άγουρα παιδιά".

Ο κ. Τσιγκρής μίλησε και για το ποινικό σύστημα της χώρας λέγοντας ότι χρειάζεται βελτιώσεις παντού. "Δεν είναι λογικό ένας κατά συρροή παραβάτης να είναι συνεχώς έξω λες και έκανε ένα μόνο παράπτωμα", εξηγεί. "Είναι σαν να του λέμε, συνέχισε ότι κάνεις, δεν θα τιμωρηθείς ποτέ".

Ακόμη μίλησε και για το εκπαιδευτικό σύστημα. Σε ερώτηση για τον έμμεσο αποκλεισμό των Ρομά από αυτό θα πει: "Όταν δημιουργείς ομάδες περιθωρίου, αυτές πάντα καταλήγουν στην παραβατικότητα".

Μιλώντας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία 4 κρίσεις που κανείς δεν υπολόγιζε. "Γι αυτό έχουμε κυβερνήσεις. Για να διαχειρίζονται και τις κρίσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις αντιμετώπισε όλες. Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένας άνθρωπος που μου ταιριάζει και νιώθω σιγουριά για την χώρα. Ειλικρινής, πολιτισμένος, ικανός, με όραμα και τόλμη".

Προχώρησε και σε πρόβλεψη για τις εκλογές: "Θα τις κερδίσει και πάλι ο κ. Μητσοτάκης. Ο απολογισμός του θα είναι εξαιρετικός, όπως και ο σχεδιασμός του για την επόμενη τετραετία". Μίλησε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας: "Μόνο αισιοδοξία μπορεί να νιώσει κανείς από το επίπεδο που παρατηρήθηκε στην εσωτερική αυτή διαδικασία. Η χώρα χρειάζεται και νέα πρόσωπα και μια αντιπολίτευση ουσίας, όχι ύβρεις και ψεύδη".

Ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτήθηκε και για την Αχαία όπου ήταν καυστικός. " Η Αχαία είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Εκπληκτικές δυνατότητες που όμως για δυο συγκεκριμένους λόγους δεν υπάρχει αξιοποίηση τους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι μας λείπουν υποδομές, όπως το τρένο που πρέπει να φτάσει στη ΒΙΠΕ και τον Πύργο, ή το νέο Εμπορικό Λιμάνι. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι φορείς του νομού δεν συναινούν για ένα σχέδιο που να μας αφορά. Η Αχαία μπορεί να γίνει σπουδαίος τουριστικός προορισμός - μόνο στην Αιγιάλεια υπάρχουν 70 υπέροχες παραλίες πόσοι το ξέρουν;  Αχαία δεν θα εξελιχθεί αν οι φορείς της δεν συνεργαστούν σε κοινά όνειρα, που της αξίζουν".

Τέλος ο κ. Τσιγκρής έκανε μια αναφορά στο πρόσωπο του. "Νιώθω ένα δέος και ευγνωμοσύνη για τους πολίτες που με ψήφισαν. Η υποχρέωση απέναντι τους είναι μεγάλη. Σας θυμίζω ότι για πρώτη φορά ένας βουλευτής από την Αιγιάλεια, βγήκε πρώτος σε όλο το νομό. Οι Αχαιοί το επέλεξαν".

- Από την έντυπη "Μ" (ΜΟΛΟΝΟΤΙ)