«Καμπανάκι» για ενίσχυση του νοσοκομείου Πύργου – Μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας

Την ανάγκη για την περεταίρω θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας στον Νομό Ηλείας εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού εκθέτει προς τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη ο δήμαρχος του Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος με γραπτή επιστολή ζητά από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να μεριμνήσει για την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό του μοναδικού νοσοκομείου στην Ηλεία με την άμεση μετακίνηση γενικών γιατρών-παθολόγων από τα Κέντρα Υγείας.

Ο δήμαρχος του Πύργου εστιάζει μέσω της επιστολής του στην εξάντληση, την κόπωση και την ανεπάρκεια που παρουσιάζεται στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, το οποίο «αποτελεί τη μόνη νοσηλευτική μονάδα στην περιοχή που εξυπηρετεί έναν ολόκληρό νομό», όπως αναφέρει.

Για τον ίδιο, η κορύφωση της πανδημίας-που ισοδυναμεί με ανθρωπιστική κρίση- κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη μετακίνησης γιατρών από Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου.

«Η πανδημία κορυφώνεται στην περιοχή και δυστυχώς χωρίς απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό η κατάσταση καθίσταται επικίνδυνη για τους γιατρούς, τους ασθενείς αλλά και το υπόλοιπο παραϊατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό», επισημαίνει προς τον κ. Καρβέλη, ξεκαθαρίζοντας ότι η διοίκηση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, όχι ισορροπίες ανούσιας σκοπιμότητας.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Πύργου είχε τεθεί από τον κ. Αντωνακόπουλο και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε πρόσφατη συνάντηση είχε ζητήσει την ένταξη του ΓΝΗ στην κατηγορία της άγονης ζώνης τύπου Α. Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο όλοι οι διαγωνισμοί δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα μακρόχρονο αποτέλεσμα με την υποστελέχωσή του να συντηρείται ακόμη και σήμερα.