5η θέση για το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Η αγωνιστική ομάδα UPat Python Virtual Racing Team του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, κατέλαβε την 5η θέση στον διεθνή διαγωνισμό VI-GRADE2015 Virtual Formula, που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία VI-Grade και περιλάμβανε το σχεδιασμό και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς ενός «Εικονικού» (Virtual) αυτοκινήτου τύπου Formula.

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη σε παγκόσμιο επίπεδο το διάστημα 15/10/2014 έως 20/3/2015, υπήρξαν 144 δηλωμένες συμμετοχές πανεπιστημιακών ομάδων. Τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας UPat Python Virtual Racing Team που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου μας (Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων):

Δημήτριος Μαζαράκος (Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός), Σταύρος Τσαντζαλής (Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός), Ανδρέας Αμπατζόγλου (υπ. Διδάκτορας, διπλωμ. Μηχανικός), Ευάγγελος Κασλής (υπ. Διδάκτορας, διπλωμ. Μηχανικός), ενώ υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων.

Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν και παλιότερα μέλη τής, επίσης διακεκριμένης, αγωνιστικής ομάδας ηλιακών οχημάτων Hermes I (2003-2004) και Hermes II (2007-2008). Θυμίζουμε ότι η ομάδα  Hermes είχε συμμετάσχει το 2004 στην Ολυμπιακή εκδήλωση «ΦΑΕΘΩΝ 2004» και είχε βραβευτεί για το σχεδιασμό και την κατασκευή του Ηλιακού Οχήματος «HERMES I», που ήταν η μοναδική Ελληνική συμμετοχή, ενώ το 2008 η  Hermes II συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης Ηλιακού αυτοκινήτου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG IIIA, ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2000-2006, Προτεραιότητα 3 – Περιβάλλον και Πολιτιστική κληρονομιά», Δράση «ΗΛΙΟΣ - ΖΩΗ», και έλαβε το πρώτο βραβείο για το σχεδιασμό του Ηλιακού Οχήματος  «HERMES IΙ».