Το νεοκλασικό της Πατρέως και Καραϊσκάκη που ρημάζει - Θα γίνει Μουσείο Τύπου;

Κτίριο "φάντασμα" παραμένει το πανέμορφο νεοκλασικό που ήταν να στεγάσει την Νομαρχία Αχαΐας. 

Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη ένα κτίριο που είχε αναδιαμορφωθεί και ανακαινιστεί πλήρως, προκειμένου να στεγάσει την παλαιά Νομαρχία.

Η Νομαρχία πλέον δεν υπάρχει σαν υπηρεσία και το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο και κλειστό, εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία. Παρόλο που αρκετοί φορείς και υπηρεσίες έχουν ζητήσει την μετεγκατάστασή τους στο υπέροχο αυτό νεοκλασικό, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.

Έτσι το κτίριο, παραμένει ερμητικά κλειστό και το γεγονός αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα σε αγνώστους να προχωρήσουν σε διάφορους βανδαλισμούς, βάφοντάς το με συνθήματα και σύμβολα ομάδων.

Το νεοκλασικό που είναι αρκετά μεγάλο σε επιφάνεια και για πολλούς αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Πάτρας, ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. η οποία θα πρέπει να βρει ένα φορέα που θα το λειτουργήσει και θα του δώσει ζωή.

Ένα φορέα που να έχει έναν πολιτιστικό χαρακτήρα που να αναδεικνύει και να ταιριάζει με την αρχιτεκτονική και τη γοητεία του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους φορείς εκείνους που έχουν ενδιαφερθεί και έχουν ζητήσει την στέγασή τους στο νεοκλασικό της Πατρέως και Καραϊσκάκη είναι το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.