Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από υπαλλήλους του Δήμου και της Περιφέρειας- Εκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε Δήμο και Περιφέρεια, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που προβλέπονται με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπό κατάληψη βρίσκονται και σήμερα όλα τα κτίρια του Δήμου που διαθέτουν Γραφεία Προσωπικού, προκειμένου να αποτραπεί να σταλούν λίστες με ονόματα εργαζομένων στο Υπουργείο.

Αλλά και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλοάδας συνεχίζουν την κατάληψη στο κτίριο της Υπηρεσίας.

Σε μια προσπάθεια να ενώσουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους, συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπάλληλοι της Περιφέρειας και εργαζόμενοι στο Δήμο.

Οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γενικό Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Εξάλλου, σήμερα στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50), "λόγω των διαλαμβανομένων αναφορών και προθεσμιών που εμπεριέχονται στο  μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016, στους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους και στις θεμελιωμένες εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκλησή του.