Προσφεύγουν στην δικαιοσύνη οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων & Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, μετά την συνεδρίαση που έγινε προ ημερών, με Θέμα: «Αξιοποίηση του πρώην Σκουπιδότοπου στον Ρηγανόκαμπο – Αποκατάσταση Ρομά. Απολογισμός από τις επαφές με τους Φορείς».

Διαπιστώνουμε ότι:

Η αισιοδοξία και η ελπίδα για την επίλυση του θέματος που μας δημιουργήθηκαν από τις επαφές με Πανεπιστήμιο, Δήμο Πατρέων, Αστυνομική Διεύθυνση, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ΔΕΥΑΠ,  Διεύθυνση Υγιεινής, Κοινωνικό τομέα κ.λ.π.  δυστυχώς εξανεμίστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και σήμερα είμαστε ακόμη στο μηδέν.

Ελληνική Αστυνομία:  Αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση  με το έργο της στο θέμα των ναρκωτικών το οποίο κατάφερε να ελαχιστοποιήσει στην περιοχή.  Έχει ακόμη όμως αρκετή δουλειά στους τομείς της ρύπανσης  από, την  ανεξέλεγκτη καύση Λάστιχων και άλλων υλών με  τη δημιουργία καθημερινά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τις διοξίνες κ.λ.π,  την φοβερή ηχορύπανση με τη λειτουργία μεγαφωνικών εγκαταστάσεων μουσικής κ.λ.π, ενοχλητική καθημερινά  σε όλη τη Συνοικία και ακόμη την παραβατικότητα με κλοπές, ενόχληση κατοίκων και περαστικών, ακόμη και από τα μικρής ηλικίας παιδιά και  γενικότερα με την ανασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δήμος Πατρέων:  Εκτός από το αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση χρήσης του χώρου σε ουδεμία άλλη ενέργεια έχει προβεί μέχρι σήμερα. Η προσφορά από την περιφέρεια μεγάλου μηχανήματος οδοποιίας, για καθαρισμό του χώρου, έμεινε ανεκμετάλλευτη. Ο κοινωνικός τομέας δεν έχει κάνει καταγραφή. Κανείς δεν ξέρει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στον καταυλισμό και τι οχήματα κυκλοφορούν και πόσα παραπήγματα υπάρχουν. Δεν φροντίζει για την καθαριότητα και τη ρύπανση. Δεν γνωρίζει πόσοι είναι δημότες του, ποιοί έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια, πόσους επιδοτεί και για ποιο λόγο. Το γραφείο φροντίδας Ρομά έχει διαλυθεί και υπάρχει μόνο η ταμπέλα στην είσοδο του κοινωνικού τομέα στη οδό Γούναρη. Πλήρης αδιαφορία για τα προγράμματα αποκατάστασης και μέριμνας. Δεν γνωρίζουμε αν έχει κάνει καμία συνεργασία με τους άλλους φορείς (Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια, Αστυνομία). Η δημοτική οδός παραμένει αδιάβατη και ο καταυλισμός εξελίσσεται σε γκέτο!

Πανεπιστήμιο: Το Ελληνικό Δημόσιο του έχει παραχωρήσει χώρο να κάνει εργαστήρια κ.λ.π. Για 45 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε περίφραξη. Ανέχεται τον καταυλισμό στον χώρο του και ζητάει με αποφάσεις του να έρθουν και οι Ρομά από το Ρίο στον Ρηγανόκαμπο! Δεν έχει ούτε τοπογραφικό!

Περιφέρεια –Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Περιμένουν αιτήματα από το Δήμο και μέχρι τότε τίποτα. Ένα μηχάνημα είναι καλοδεχούμενο αλλά δεν είναι η λύση.

Διεύθυνση Υγιεινής: Έχει ενεργό παρουσία με καταγραφή των ασθενειών, επιδημιών, κρουσμάτων υγείας κ.λ.π, τα κοινοποιεί στους αρμόδιους φορείς αλλά καμία ανταπόκριση. Τελευταία ενέργεια η κοινοποίηση των ελέγχων στο Εισαγγελέα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι:

Η υπομονή και  η ανεκτικότητα  μας εξαντλούνται.

Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα.

Η αγανάκτηση και η απελπισία  των κατοίκων είναι οριακά ελεγχόμενες.

Καλούμε:

τον κάθε φορέα να πράξει αυτό για το οποίο έχει ευθύνη και αρμοδιότητα.

την Περιφέρεια να κάνει την τελευταία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους όπου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είμαστε έτοιμοι για νομικές κινήσεις κατά των υπευθύνων και κυρίως για δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες δυστυχώς μα ωθούν η αδιαφορία και οι παραλείψεις των εχόντων την ευθύνη

Με τιμή

Οι Σύλλογοι και φορείς

EΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΑ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 39ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 7ΟΥ ΝΗΠΙΑΓ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΚΦΡΑΣΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 41ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΟΗΣ

ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

«ΠΕΤΕΙΝΟΙ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ