Προαναγγελία μεταφοράς του ΚΕΤΧ στο Χαϊδάρι

Ένα έγγραφο-βόμβα που ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το κλείσιμο του στρατοπέδου, έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στο ΚΕΤΧ της Πάτρας. Tο συγκεκριμένο έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικού, καλεί τη Διοίκηση του στρατοπέδου να κάνει καταγραφή υλικών και προσωπικού προκειμένου να ξεκινήσουν, επί της ουσίας, οι διαδικασίες μεταφοράς σε άλλη Μονάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με την έως τώρα ανεπίσημη ενημέρωση, ο Διευθυντής Τεχνικού έχει ήδη ξεκινήσει επαφές προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο το τεχνικό κομμάτι μπορεί να μεταφερθεί στο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι. Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους περίπου 200 εργαζόμενους (πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό) του ΚΕΤΧ, οι οποίοι φοβούνται το οριστικό κλείσιμο του στρατοπέδου.

o πρόεδρος των εργαζομένων Τρύφωνας Κούκος, διερωτάται ποια μπορεί να είναι η λογική αυτής της μεταφοράς με δεδομένο ότι το ΚΕΤΧ είναι το μόνο στρατόπεδο τεχνικής εκπαίδευσης στην χώρα, στεγάζεται σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει ήδη μπει σε διαδικασία συρρίκνωση με πολλές άλλες μονάδες και υπηρεσίες της περιοχής  να συστεγάζονται πλέον εκεί.

«Πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς. Εμείς έχουμε ήδη αρχίσει τις επαφές μας και θα τις συνεχίσουμε. Είναι αδιανόητο να φύγει η μονάδα από την Πάτρα. Ειδικά εάν είναι να μεταφερθεί στο ΚΕΒΟΠ θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές από την αρχή, γεγονός που σημαίνει ότι θα δαπανηθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για όλη αυτή την υπόθεση. Ποιος και γιατί να θέλει κάτι τέτοιο;».

Βέβαια το θέμα έχει γενικότερες προεκτάσεις καθώς το ΚΕΤΧ αποτελεί για την Πάτρα μια σημαντική πηγή εσόδων και πιθανή μεταφορά του θα κοστίσει αρκετά στην ήδη βασανισμένη τοπική οικονομία. Για τον λόγο αυτό και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση των Φορέων της πόλης, η οποία και θα πρέπει να είναι δυναμική, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη.