Παρουσία του Εφραίμ στη Μονή Ομπλού η Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών και όχι μόνο στο κάλεσμα της Μονής Ομπλού για προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας η οποία έφθασε σήμερα στην πόλη από το Βατοπαίδι του Αγίου Όρους.

Οι πιστοί που ανέβηκαν μέχρι τον Ομπλό ήταν πολλές εκατοντάδες με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους στενούς δρόμους που οδηγούν στη Μονή καθώς και ταλαιπωρία των συμπολιτών οι οποίοι υποχρεώθηκαν να περπατήσουν 5 και 6 χιλιόμετρα.

Πάτρα: Εκατοντάδες πιστοί στην Μονή Ομπλού για την Παναγία Παραμυθίας – Μεγάλη ταλαιπωρία και παράπονα Τα Ι.Χ. σταματούσαν μέχρι και 5-6 χιλιόμετρα μακριά

Η εικόνα μεταφέρθηκε στην στην ιερά μονή Ομπλού την 1η και 2 Οκτωβρίου 2015 συνοδεία του καθηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

Η άφιξη και υποδοχή της εικόνας έγινε περίπου στις 5 το απόγευμα και ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός στο μοναστήρι χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2015 στις 5 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου θα προεξάρχει ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως θα κάνει και ομιλία προς το κοινό της Αχαικής πρωτεύουσας στις 7 το απόγευμα στις 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Patras Palace, στην Όθωνος Αμαλίας 15 και Ζαίμη με κεντρικό θέμα «Η παρουσία του Αγίου όρους σήμερα».

H εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας έχει μεταφερθεί και σε άλλα μέρη για ιερό προσκύνημα όπως στην Μάνδρα Αττικής. Στην Παναγία την Παραμυθία αποδίδεται το μέγα θαύμα που συνέβη αιώνες πριν κατά το οποίο ο ηγούμενος και οι μοναχοί τους μοναστηριού στο Άγιον Όρος σώθηκαν από την επιδρομή πειρατών χάρη στην θαυματουργική παρέμβαση και συμβουλή της Παναγίας.