Πάτρα : Ο ΟΛΠΑ ευχαριστεί τη «Le Monde»

Ευχαριστήρια  επιστολή προς τον απεσταλμένο της  γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» στην Πάτρα Μπενουά Βιτκιάν, απέστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ Κώστας Πλατυκώστας, με αφορμή τις αναφορές του στο ρόλο του Λιμανιού της Πάτρας και «στο δίχτυ ασφαλείας» που παρέχει στην πόλη σε περιόδους βαθειάς ύφεσης, όπως αυτήν που διανύει η χώρα μας.

Οι αναφορές του κ. Βιτκιάν ήταν μέρος του αναλυτικού του ρεπορτάζ με τίτλο : “Η ατελείωτη πτώση της τρίτης ελληνικής πόλης” και το οποίο περιέγραφε τη σκληρή πραγματικότητα και το γκρίζο τοπίο το οποίο έχει περιβάλλει την Αχαϊκή πρωτεύουσα, λόγω της οικονομικής κρίσης.Ο κ. Βιτκιάν ωστόσο, αναφερόμενος στο  λιμάνι της Πάτρας, το περιγράφει ως “σημείο εξόδου για τους τουρίστες  με αυτοκίνητα ολόκληρης της Ευρώπης  και σημείο εξόδου για τις εξαγωγές της περιοχής, που αποτελεί την  τελευταία σίγουρη αξία της Πάτρας”.

«Οι αναφορές της διεθνώς αναγνωρισμένης γαλλικής εφημερίδας στον ρόλο του Λιμανιού και κατ’ επέκταση του Ο.Λ.ΠΑ. στην οικονομική ανάπτυξη και στήριξη της πόλης, αν μη τι άλλο αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και της συμβολής του Λιμανιού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής», υποστηρίζει ο ΟΛΠΑ.