Μπαράζ 9 συλλήψεων από το Λιμενικό

Εννέα συλλήψεις αλλοδαπών έκαναν χθες τα στελέχη του Λιμενικού στην Πάτρα για προσπάθεια παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Αναλυτικά το Λιμενικό ανακοίνωσε:

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 42 ετών αντίστοιχα, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη μίας 18χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Στη σύλληψη, ενός 53χρονου, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για άμεση συνέργεια σε παράνομη αλιεία.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατελήφθη μαζί με έτερο άνδρα , οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την ιχθυόσκαλα Πατρών εντός λιμενικής ζώνης Πάτρας, να ενημερώνουν τηλεφωνικά για τις κινήσεις των πλωτών περιπολικών της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας

Τέλος, στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 36χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με την άμεση συνέργεια τριών ακόμα αλλοδαπών, ηλικίας 33, 58 και 57 ετών αντίστοιχα, μία 24χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου οι ανωτέρω να την μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και το έγγραφο.