Με προσωπικό ασφαλείας τα τοπικά νοσοκομεία

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων "Ιπποκράτης" του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" τονίζονται τα εξής: 

"Μετά το  ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ της προηγούμενης εβδομάδας, όπου με τις ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ αναδείξαμε ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, προβλήματα που σ΄ αυτήν την φάση είχαν να κάνουν με: 

Την αλλαγή του ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, κάτι που γίνεται με απόφαση της 6ης Υ.Πε προκειμένου να παράσχει κάλυψη στους κυβερνώντες απέναντι στην αναγκαιότητα της πρόσληψης Ιατρών, μια κίνηση που αποδυναμώνει τον ρόλο του Γ.Ν Πατρών και δυστυχώς βάζει σε επιπλέον ταλαιπωρία τους πολίτες της περιοχής μας.

Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των περικοπών που μας έχουν γίνει στην πληρωμή των  Αργιών και Νυκτερινών μας την τρέχουσα χρονιά, όπου υπενθυμίζουμε δεν μας καταβάλλεται το σύνολο της προσφερόμενης εργασίας μας.

Τον Υγειονομικό Χάρτη όπου, με τα προβλεπόμενα μνημονιακά πλαίσια, μας ετοιμάζουν εκπλήξεις.

Και ιδιαιτέρως αυτά που έχουν να κάνουν με τις προκλητικότατες και καταδικαστέες συνεχιζόμενες μετακινήσεις προσωπικού μας προς την 6η Υ.Πε, μετακινήσεις ακόμη και Νοσηλευτικού Προσωπικού για γραφική δουλειά στην 6η Υ.Πε, με αποφάσεις της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε και του Υπουργείου, παρά το   S.O.Sπου εκπέμπουμε λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε.

Την ανοργανωσιά που επικρατεί στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, που δυστυχώς ακόμη μια φορά τονίσαμε ότι έχει αφεθεί στην τύχη του.

Και βεβαίως την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου μας και όχι μόνον 

Ζητήματα που παραμένουν ΑΝΟΙΚΤΑ, συνεχίζουμε τις δράσεις μας,  με  την 48ωρη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, όπως: 

Την 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ  2/12/15 και  την συμμετοχή μας στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που γίνεται από την ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το Υπουργείο Υγείας.

üΚαι την 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ, μεθαύριο ΠΕΜΠΤΗ 3/12/15 και την συμμετοχή μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που γίνεται από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 10:30 πμ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο,  με αιχμή το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2016 που οδηγεί σε BLACKAOYT τα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  

Επαρκή Χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας. 

Δωρεάν - Καθολική πρόσβαση στην Υγεία-Πρόνοια.

Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου-Κοινωνικού και Αναδιανεμητικού Ασφαλιστικού Συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

Προσλήψεις ΑΜΕΣΑ Μόνιμου Προσωπικού και Ιατρών.

Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

Κατάργηση των Μνημονίων που προβλέπουν τη συρρίκνωση – κατάργηση Νοσοκομειακών και Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων.

Αποτροπή της ψήφισης των εφαρμοστικών Νόμων του 3ου Μνημονίου.

Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Άμεσα στελέχωση του Νοσοκομείου μας και λειτουργική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Άμεσα στελέχωση των Κέντρων Υγείας και επαναφορά τους στα Νοσοκομεία προέλευσης.

Εξόφληση όλων των οφειλόμενων Νυκτερινών – Αργιών στα Κ.Υ και όλες τις σχετικές περικοπές που έχουν γίνει στους Εργαζόμενους των Νοσοκομείων.

Ένταξη επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Διατήρηση του εφημεριακού καθεστώτος των 15-15 ημερών, με αλλαγή των ημερών εφημέρευσης και άμεσα την κάλυψή μας με το αναγκαίο και απαραίτητο Ιατρικό δυναμικό. 

ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ των μετακινημένων στην 6η Υ.Πε, υπαλλήλων μας.

Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Διαγραφή του χρέους.".