Με πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο του Αράξου άλλοι δυο αλλοδαποί

Πλαστά διαβατήρια

Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, έχουν επεκταθεί πλέον για τα καλά και στα αεροδρόμια της περιοχής, προμηθεύοντας τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία πάντως, συνήθως γίνονται αντιληπτά.

Αυτή τη φορά σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν την Δευτέρα το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 20χρονος Αφγανός και ένας 30χρονος Σομαλός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα Αυστριακών και Ιταλικών Αρχών τα οποία ήταν πλαστά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.

Εξάλλου, στο αεροδρόμιο Ακτίου, συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός να βγεί παράνομα από τη χώρα, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο των Πολωνικών Αρχών. Ο 23χρονος Σύριος, συνελήφθη στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό την πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας, αλλά κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστό διαβατήριο των Πολωνικών Αρχών.