Κινητοποίηση των εργαζομένων και απολυμένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας - Καθιστική διαμαρτυρία αύριο το πρωί έξω από την Τράπεζα στη Ρήγα Φεραίου

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχωρούν οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πάτρα. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της Τράπεζας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

1) Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων απολύσεων των απολυθέντων εργαζομένων στην ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ανεξάρτητα από την δικαστική εκκρεμότητα της διαφοράς αυτής και την εκκρεμή – συνεχιζόμενη διαδικασία της εκκαθαρίσεως, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  ακόμα και για τη στοιχειώδη διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, παρ’ ότι η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ διαθέτει ήδη στα ταμεία της ρευστότητα άνω των 19.000.000 ευρώ και έχει τη δυνατότητα να προβεί άμεσα στην καταβολή τους χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Και τούτο σε συνδυασμό με την απαράδεκτη από κάθε άποψη θέση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ          να απαιτεί την καταβολή των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει από αυτήν απολυθέντες εργαζόμενοι, παρ’ ότι η ίδια με την μη καταβολή των εν λόγω αποζημιώσεων απολύσεών τους έχει καταστήσει εκ των πραγμάτων αδύνατη την πληρωμή των δόσεων αυτών.

2) Ανάκληση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και θέσης της σε ειδική εκκαθάριση.

3) Πλήρη νομική κάλυψη όλων των εργαζομένων της Τράπεζας (νυν και πρώην) από την Αχαϊκή Τράπεζα υπό εκκαθάριση για όλες τις γεγενημένες ή μελλοντικές αξιώσεις κατά των εργαζομένων σχετικά με υποθέσεις που αφορούν την Τράπεζα. Επίσης, την πλήρη αστική και ποινική κάλυψη για όποιες απαιτήσεις κατά των εργαζομένων προέλθουν από τις υποθέσεις αυτές.

4) Ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζας της Ελλάδος για την απορρόφηση των απολυθέντων εργαζομένων αλλά και όλων των νυν εργαζομένων στην ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε άλλες Τράπεζες, όπως ακριβώς συνέβη με ανάλογες λύσεις που δόθηκαν έως σήμερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων (π.χ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).