Η Κοινο_Τόπια στηρίζει μονογονεϊκές οικογένειες

Πέντε μονογονεϊκές οικογένειες στήριξε η Κοινο_Τοπία με τα χρήματα από τους λαχνούς της χειροποίητης πλεκτής τσάντας που κλήρωσε

 Η Επιτροπή Εκδηλώσεων της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες της οργάνωσης που στόχο έχουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συμπολίτες μαςδιοργάνωσε λαχειοφόρο αγορά.

Η χειροποίητη πλεκτή γυναικεία τσάντα προσφορά της Χριστίνας Μαυροπούλου στελέχους της Κοινο_Τοπίας αξίας 150€ περίπου που κληρώθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου ανήκει στην κατηγορία των γυναικείων αξεσουάρ που βρίσκονται τώρα στη μόδα και στις προθήκες καταστημάτων ένδυσης. Και όπως αναφέρει η ίδια στην πολλή ενδιαφέρουσα σελίδα της στο fb Roses-handmade νήματα, κλωστές, υφάσματα, χρώματα και υφές, φαντασία και μεράκι! Τα υλικά μας για τη δημιουργία χειροποίητων τσαντών για κάθε γούστο !

Τυχερή της κλήρωσης αναδείχθηκε η Σωτηρία Γιαννακοπούλου έχοντας το κουπόνι No 94 κίτρινου χρώματος που τράβηξε από τους λαχνούς η Φωτεινή Βελλοπούλου παρουσία πολλών μελών και φίλων της οργάνωσης στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας.

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δηλαδή τα 500€ δόθηκαν σε 5 περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών που ο κηδεμόνας δεν είναι ενταγμένος στην αγορά εργασίας και τα προστατευόμενα τέκνα βρίσκονται στο στάδιο της βασικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ευρώπη το 15% των οικογενειών είναι μονογονεϊκές οικογένειες με εξαρτώμενο τέκνο, δηλαδή κάτω των 15 ετών. Το χαμηλότερο ποσοστό μονογονέων που μεγαλώνουν παιδιά είναι αυτό της Κροατίας με 5%, ακολουθεί η Ρουμανία με 7%, η Ελλάδα με 8%. Τα υψηλότερα ποσοστά μονογονεϊκών οικογενειών παρουσιάζει η Δανία με 30%, η Λιθουανία με 28%, η Σουηδία με 25% και το Ην. Βασίλειο με 21%.

Η τάση στην Ευρώπη δείχνει ανοδική στο πέρασμα των χρόνων. Η αύξηση των διαζυγίων και η απόφαση πολλών γυναικών να γίνουν μητέρες εκτός γάμου είναι κάτι πολύ κοινό κυρίως για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μονογονείς, είναι πολλές και σοβαρές. Το ταξίδι υπέροχο όπως οι περισσότεροι μαρτυρούν, πλην όμως όχι και περίπατος.

Ας μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας αρκετοί αντιλαμβάνονται το θεσμό της οικογένειας με τα πολύ ειδικά χαρακτηριστικά του. Πατέρας, μητέρα, παιδιά… εκτός αν αυτό το αλλάξει κάποιο «θέλημα Θεού». Αρκετοί θέτουν ακόμα και σήμερα ηθικά ζητήματα στη γενναία απόφαση μιας γυναίκας να προχωρήσει μόνη της στο ταξίδι της μητρότητας ή στην απόφαση δυο ανθρώπων που πια δε ζουν ευτυχισμένοι μαζί, να πάρουν διαζύγιο. 

Οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν είναι λιγότερο οικογένειες και αυτό πρέπει κάποτε να γίνει γενική αλήθεια. Οι έρευνες μαρτυρούν πως τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών είναι ευτυχισμένα και γίνονται άνθρωποι πολύτιμοι για την κοινωνία.